Familierådgivning Fyn


  • Velkommen
  • Rådgivning og terapi
    • Familier og børn
    • Individuel terapi
  • Parrådgivning
  • Bach
  • Om
  • Kontakt
  • Priser

Familier og børn



Familierådgivning



Hvornår skal jeg søge hjælp?




Synes du, at opdragelsen af børnene volder problemer og at hverdagen langt fyldes mere og mer af disse. Det kan også være at du ser dit barn mistrives, men ikke ved hvordan du skal hjælpe.

Der kan være rigtig mange grunde til at søge familierådgivning, men grundlæggende for de fleste er nok det, at gå med en følelse af, at man ikke rigtig lykkes med de intentioner man har med at være forældre.


Nogle af de familier jeg har mødt har ønsket hjælp til:
  • At skælde mindre ud på børnene
  • At børnene skal trives i hverdagen også i skolen
  • At få mere glæde i hverdagen for hele familien
  • At få teenageren til at høre efter
  • At blive bedre til at lytte og forstå hinanden
  • At styrke relationen til et barn i familien, f.eks. adoptivbarn
For mange er det at være en sammenbragt familie en udfordring i hverdagen. Hvordan forholder man sig til børnene, når de er "mine" og "dine" og hvordan kommer man ud over at der skabes alliancer i relationerne.

For nogle kan det være svært at tale med et barn om sorgen når et nært familiemedlem dør. Man bliver i tvivl om hvor meget barnet skal være med i og hvad børn kan tåle at få af vide.

For andre er det svært at følge sin egen intuition i børneopdragelsen, er det nu rigtigt eller forkert og kan de beslutninger jeg tager skade mit barn? Det kan være være om barnet skal sove i sin egen seng, om barnet skal spise op, hvornår barnet skal i seng og hvordan det skal foregå. Hverdagen er fuld af udfordringer, når man først bliver i tvivl om man er på rette vej med hensyn til opdragelse af børnene.


Hvad er familierådgivning?




Når man starter i familierådgivning arbejder man på at etablere eller genetablere harmoni og glæde i familien. Der arbejdes hen imod nye hensigtsmæssige mønstre og relationer mellem families medlemmer. I bestemmer selv hvad målet for terapien eller rådgivningen skal være og I får hjælp til at nå målet.

Relationerne i familien i dag kommer på prøve i en dagligdag, hvor hvert familiemedlem forstyrres af en enorm kontaktflade bla. fra de sociale medier. Det kan være svært at holde fast i egne værdier og normer i en dagligdag hvor man nærmest bombarderes med andres meninger og holdninger.


Hvordan foregår familierådgivning?


Der er heldigvis hjælp at hente! Når først man har besluttet sig for at søge hjælp til løsning af problmerne, så har man taget det første store skridt. Det næste er så sammen med de øvrige familiemedlemmer, at få sat ord på problemstillinger, der lige nu er de fremherskende. Når dette foregår i et trygt og anerkendende mijø så er lettere at få taget hul på.

Der er heldivis hjælp at hente! Når først man har besluttet sig for I familierådgivningen arbejder vi med de mål I gerne vil nå med forløbet.
Ved første samtale som varer 1½ time afklarer vi jeres mål med forløbet.

Der kan være stor forskel på hvor langt et rådgivnings- eller terapiforløb varer. For nogle forældre er det blot en usikkerhed, der skal afklares og for andre er der måske tale om mere fastlåste mønstre, som har fået lov til at forstyrre relationer i familien i for lang tid.

Et rådgivningsforløb kan bestå af samtaler og familiearbejde i form af øvelser og lege.

Alle i familien er en del af problematikken, hvad enten de er til stede i samtalen eller ej. Som udgangspunkt foreslår jeg, at alle i familien deltager i forløbet, det er dog ikke sikkert at børnene deltager i alle samtaler.

Hvis problematikken i familien handler om forældreskabet eller parforholdet deltager børnene ikke.


Familierådgivning Fyn


Sinaivej 13, Sandholt Lyndelse, 5672 Broby


glenniesteenberg@gmail.com